Your partner in craft
 • nl_NL
 • en_US
 • de_DE
 • fr_FR
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tsukineko

Tsukineko: stempelinkt, inktkussens en meer stempelmateriaal

tsukineko logo

Het Japanse merk Tsukineko biedt al sinds 1952 hoogwaardige Tsukineko stempelinkt en stempelkussens voor diverse hobbytoepassingen.
Zoals scrapbooking, stempelen op papier of metalen en kunststoffen ondergronden.

Binnen het programma van Tsukineko vallen o.a. de merken Versamark, Versafine Clair, Versamagic, Versacraft, StazOn en VersaFine. 
Ieder merk met een eigen unieke toepassing en uitstraling, KippersHobby heeft al deze kwalitatieve stempelinkten opgenomen in het assortiment.

Afbeelding van twee kaarten gemaakt met stempels en inkt
Afbeelding van sjabloneren met stempelinkt tools papier hobby
Afbeelding van een twee notities boekjes met een mandala stempel
Afbeelding van Versamagic stempelinkt

Wat is het verschil tussen dye inkt en pigment inkt?

Het verschil tussen dye inkt en pigment inkt is een verschil in substantie.
Dye inkt is op basis van kleurstof opgelost in een vloeistof. Pigment inkt bestaat daarentegen uit hele fijne kleurstofdeeltjes in een vloeibare drager.
Beide stempelinkten hebben eigen eigenschappen en kwaliteiten welke het meer of minder geschikt maken voor een specifieke techniek.
De eigenschappen van dye inkt zijn anders dan de eigenschappen van pigment inkt, dit verschil maakt het meer of minder geschikt voor specifieke stempeltechnieken.

Eigenschappen van dye inkt

 • Dye inkt is dun en transparant
 • Dye inkt droogt snel
 • Dye inkt absorbeert in papier, hierdoor is het minder zichtbaar op donker papier
 • Dye inkt is niet geschikt voor heat embossen
 • Het stempelkussen van die inkt is van stevig vilt of foam
 • Dye inkt is vaak op waterbasis en kan uitlopen nadat het weer nat wordt
 • Dye inkt is geschikt voor poreuze ondergronden (zoals papier, textiel en hout)
 • De kleur van dye inkt is meestal wat donkerder dan de kleur van de stempelafdruk
 • Het is wat lastiger te zien of de stempel goed geïnkt is
 • Dye inkt is erg geschikt voor gedetailleerde stempels

Eigenschappen van pigment inkt

 • Pigment inkt is dik en dekkend (opaque)
 • Pigment droogt langzaam
 • Pigment is geschikt voor heat embossing
 • De meeste stempelkussens van pigment inkt zijn van foam
 • De kleur van de inkt komt overeen met de kleur van de stempelafdruk
 • Pigment inkt is beter zichtbaar op papier omdat de inkt meer op het papier ligt, hierdoor blijven de kleuren helder
 • Pigment inkt heeft vaak een hoger pigmentgehalte

Gratis download: Tsukineko stempelinkt kleurenkaart

Voor een totaal overzicht van alle Tsukineko stempelinkten kun je gratis onze brochure downloaden en overhandigen aan uw klanten.

KippersHobby heeft de volgende Tsukineko dye stempelinkt in het assortiment

Afbeelding van Memento inkt

Memento inkt​

Memento is een Dye inkt, een sneldrogende inkt die niet vervaagt met een goede dekking. De inkt kan ook gebruikt worden op glossy papier. Het stempelkussen heeft een stevig vilten ondergrond met een strak geweven stoffen bovenkant, dat niet rafelt als het direct op papier gebruikt wordt. Het is een inkt op waterbasis wat hem geschikt maakt voor inkleuren van afbeeldingen met water en een penseeltje.

Afbeelding van Stazon inkt

Stazon inkt

Stazon inkt is een inkt op oplosmiddel basis, dit betekent dat hij niet water oplosbaar is, tevens is hij kleurecht, watervast en krasvast. De inkt is speciaal ontwikkeld om op half poreuze en niet poreuze ondergronden gebruikt te worden. Metaal, Shrink plastic, plastic sheet, aluminium folie, leer en glas zijn geen probleem voor deze veelzijdige inkt. De inkt kan eenvoudig verwijderd worden met de speciale Stazon Cleaner. De metallic uitvoeringen van de Stazon inkt bevatten een inkt die vrij dik, wat stroperig is. Deze stempeldozen worden ongeinkt geleverd in een pakketje met een inker en een mini Squeegee. Breng de inkt aan met een paar druppels, niet teveel omdat de inkt even tijd nodig heeft om in het stempelkussen te trekken. Verdeel de inkt over het kussen met de Squeegee.

KippersHobby heeft de volgende Tsukineko pigment stempelinkt in het assortiment

Afbeelding van versamagic inkt

Versamagic inkt

Versamagic is een chalk pigment inkt die droogt op alle soorten cardstock ook op donkere kleuren. Een zachte, opaque, krijtachtige look zonder dat het poederig afgeeft net als krijt.
Met prachtige pastel kleuren en aardetinten die een matte uitstraling geven, is dit een perfecte inkt voor stempeltechnieken, verwerking met mask stencils en voor rechtstreeks gebruik op papier. Ze zijn verkrijgbaar in groot formaat, dew drops en inkers.

Afbeelding van Brilliance inkt

Brilliance inkt

Brilliance Dew Drops inkten zorgen voor een rijk palet aan mooie heldere primaire kleuren tot parelmoerglans en rijke metaalkleuren. In een compacte uitvoering met een handig smal toe lopende kant, tot een ronde bredere kant. Alle pads zijn los neer te zetten, maar ook stapelbaar.

Afbeelding van Delicata inkt

Delicata inkt

Delicata is een metallic goud of zilver inkt die niet dof wordt of zijn glans verliest. Prachtige metallic resultaten zonder embossing. Papier kan gekleurd worden met Delicata inkt en is watervast. Om de glans het beste tot zijn recht te laten komen, aan de lucht laten drogen, niet met een heattool.

Afbeelding van Versamark inkt

Versamark inkt

Versamark is een speciale wat kleverig aanvoelende kleurloze inkt die uitermate geschikt is om te gebruiken in combinatie met embossingpoeder en een heattool. In combinatie met embossing poeder is het ook op heel veel papiersoorten te gebruiken. Chalk hecht ook op Versamark, breng het aan met een dauber om zo een afbeelding in te kleuren. Daarnaast kan er een watermerk effect mee gecreëerd worden, stempel op papier en de inkt droogt een tint donkerder op, voor een prachtige subtiele achtergrond. Omdat Dye inkt niet op Versamark hecht kan het gebruikt worden voor resist technieken met bijvoorbeeld een brayer. Versamark is verkrijgbaar in een grote en kleine uitvoering.

Afbeelding van Versafine inkt

Versafine inkt

Versafine inkt is een uitzondering onder de Pigment inkten, het inktkussen is van stevig vilt met een stoflaag erover in plaats van sponzig. Dit komt door de samenstelling van de inkt en doordat de inkt op olie basis is. Versafine is zeer geschikt voor het stempelen van zeer fijne details op mat en onbewerkt papier en droogt heel snel. Deze inkt loopt niet uit tijdens inkleuren met markers en aquarel technieken. Door deze unieke samenstelling van deze inkt gaat deze 3-5 maal langer mee dan ander inkpads, inkers zijn daardoor niet nodig. Het fliptop deksel kan onder het stempelkussen geklapt worden voor eenvoudig inkten.

Afbeelding van Versacolor inkt

Versacolor

De VersaColor serie bestaat uit mooi op elkaar afgestemde kleuren op waterbasis. VersaColor inkt is langzamer drogend en ondoorzichtiger dan een dye-ink; omdat het langzamer droogt, is het ideaal voor embossing. De inkpads hebben een verhoogd oppervlak waardoor zelfs de grootste stempels makkelijk te gebruiken zijn.

Afbeelding van Versacraft

Versacraft

Een inkt die geschikt is voor gebruik op poreuze ondergronden en speciaal ontwikkeld is voor gebruik op textiel en leer. Door de droogtijd ook geschikt voor heat embossen, ook op gladde papiersoorten. Inkt is op waterbasis, langzaam drogend en een veelzijdige inkt. Vooral geschikt voor gebruik op poreuze oppervlakken, zoals stof, leer, en hout. Ook geschikt voor niet- poreuze materialen zoals: papier en porselein. Let op: op papier kan verlies van details optreden. Bij het stempelen op stof wordt aanbevolen de stof eerst te wassen. De print kan permanent worden gefixeerd door te strijken.

Afbeelding van All-purpose inkt

All purpose inkt

All-Purpose inkt is een geconcentreerde vloeibare pigment inkt. Deze inkt is op waterbasis, permanent en zuurvrij. Geschikt voor alle poreuze oppervlakken zoals papier, stof, hout en leer. Deze inkt is geschikt om mee te schilderen, airbrushen, sjabloneren of voor (tie)dye gebruik. Behoudt de zachtheid van de stof na het verven, en is permanent na het strijken. Verkrijgbaar in een breed aanbod van kleuren, inclusief zes metallic kleuren.

Afbeelding van Fabrico marker

Fabrico

Fabrico markers zijn ideaal voor natuurlijke stoffen zoals katoen, theedoeken en andere natuurlijke poreuze oppervlakken. De inkt is permanent na het wassen en behoud de zachtheid van de stof. Deze markers zijn aan de ene zijde voorzien van een brushpunt voor het kleuren. De andere kant is voorzien van een stevige fijne punt voor het tekenen van kleinere details.

Stempelinkt op waterbasis

Wat is inkt op waterbasis?
Inkt op waterbasis is inkt opgelost in water welke geabsorbeerd wordt in het papier. De volgende inktsoorten zijn op waterbasis:

• Tsukineko Versamark
• Tsukineko Memento
• Tsukineko Delicata
• Tsukineko Versamagic
• Tsukineko Versacolor
• Tsukineko Versacraft
• Tsukineko Fabrico markers
• Tsukineko All-purpose inkt
• Tsukineko Encore inkt

Stempelinkt op oliebasis

Wat is inkt op oliebasis?
De naam doet al vermoeden; inkt op oliebasis is inkt opgelost in olie. Door de unieke samenstelling van deze inkt gaat deze 3-5 maal langer mee.
Versafine inkt is een uitzondering onder Pigment inkten en is op oliebasis.

• Tsukineko Versafine

Stempelinkt op oplosmiddelbasis

Wat is inkt op oplosmiddelbasis?
Inkt op basis van oplosmiddel wordt ook wel solvent inkt genoemd. Solvent inkt is vaak op alcohol basis. Deze inkt werkt wel op papier, maar is gemaakt voor stempelen op niet poreuze, gladde oppervlakken zoals glas, plastic en metaal. Nadeel van deze inkt is dat de kleur vastzit op de stempel en dan alleen echt schoon te maken is met stempelreiniger.

• Tsukineko Stazon
• Tsukineko Brilliance

Hoe maak ik mijn stempels schoon?

Wil je zo lang mogelijk plezier hebben van je stempels? Dan is het belangrijk om ze goed te onderhouden.
De meeste stempels zijn makkelijk te reinigen, doe dit wel meteen na gebruik en niet pas als de inkt is opgedroogd.
De overtollige inkt verwijder je door ze na gebruik op papier af te drukken net zolang totdat de stempel geen inkt meer afgeeft.
Daarna maak je de stempel schoon met een vochtig doekje, babydoekjes zijn ook erg geschikt.
Let op! Houten stempels mag je niet onder water houden. Dan kan de stempel van het hout loslaten.

Wil je stempels goed reinigen? Maak je stempel na gebruik goed schoon met een stempel reiniger.
Alleen als je speciale inktsoorten gebruikt, zoals permanente inkt of inkt op oplosmiddel, heb je een oplosmiddel of een specifiek reinigingsproduct nodig.
Tsukineko stamp Cleaner is geschikt voor allerlei soorten stempels en inkten, zowel op water als solvent basis.

Welke Tuskineko Stempelinkt en tools heeft Kippers Hobby in het assortiment?​

Stempelbenodigdheden

Stempel tools

Inkt

Ontdek het gehele assortiment van Tsukineko stempelinkt

Je hebt een account nodig om ons gehele assortiment te bekijken in onze webshop.
Meld je vrijblijvend aan via onderstaande gele knop. Consumenten verwijzen wij door naar onze verkooppunten via onze etalagesite Evelines Design.