Your partner in craft
  • nl_NL
  • en_US
  • de_DE
  • fr_FR
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Stafil

Stafil: groothandel in hobby hout, wol, garen en hobbymaterialen

stafil logo sieraden handwerk wol garen hout

Stafil (groothandel in o.a. hobby hout, wol en garen) is een leverancier van een breed scala aan hobby producten voor de creatieve branch. Stafil Italy bevindt zich in Noord-Italië en is een echt familiebedrijf en actief in vele landen. Sinds 2019 is KippersHobby distributeur van Stafil en levert onder andere hobby hout, wol en garen.

Stafil is gespecialiseerd in handwerk gerelateerde producten om mee te borduren, haken, breien, punchen en macrameën. Hiervoor heeft Stafil diverse borduurgarens, wolsoorten en macramé koord in het assortiment. Zoals Cuddly wol, Liana wol, Tweed wol, Daisy wol, Malibu wol, Fleurs wol, Nilo garen en Gala wol. 

Daarnaast levert Stafil veel meer creatieve producten, denk daarbij aan populaire sets voor houtbranden. Maar ook allerlei soorten stof, vilt en imitatie leer voor bijvoorbeeld het zelf maken van tassen. Tenslotte levert Stafil basismateriaal zoals hobby hout, textiel, styropor (piepschuim vormen) en siliconen kralen voor onder andere baby speenkettingen / speenkoorden.

zelf gebreide wanten
afbeelding van vogelhuis bewerkt met houtbrander
afbeelding baby houten kistje gips stafil
DIY bloempotjes van touw

Stafil (groothandel in o.a. hobby hout, wol en garen)

Tas haken voor beginners

Steel de show met deze hippe jute tassen!
In onderstaande Youtube video DIY tas haken maak je op een eenvoudige manier zelf een tas. Als basis gebruik je een jute tas waar je gehaakte Granny squares op bevestigd.

Hoe haak ik Granny Square?

In bovenstaande video is te zien hoe je deze granny square haakt.
Wil je een uitgebreidere uitleg? Op Youtube zijn ook verschillende tutorials te vinden over het haken. Zoek op termen zoals: Oma’s vierkantjes haken, granny squares haken patroon gratis, gratis patroon vierkantjes haken of traditionele granny square.

Hoe kan ik hout graveren?

Hout kun je op verschillende manieren graveren. Een handige manier om zelf hout te graveren is met een houtbrander. Met een chique woord noemen ze een houtbrander ook wel een pyrografie set.
De mogelijkheden binnen het houtbranden zijn eindeloos. Naast hout kun je er ook leder mee graveren.

De houtbrander in ons assortiment van Stafil is voorzien van totaal 19 opzetstukken + een snijmes. Zo kun je eindeloos variëren in fijne en grovere designs.

Pas op: het metaal van de houtbrander wordt erg warm, dus voorzichtigheid is geboden. Zeker met kinderen in de buurt!

Punten verwisselen van een houtbrander

Bij het verwisselen van de punt of opzetstuk van de houtbrander is het belangrijk eerst de vorige opzetpunt te laten afkoelen, voordat je een andere punt opzet. Zo vervormd het schroefdraad niet.

Is houtbranden moeilijk?

Creatief met DIY houtbranden: bekijk onderstaande video voor een stap-voor-stap uitleg houtbranden.

Welke producten van Stafil heeft KippersHobby in het assortiment?

Wol, garens, linten & koord

Textiel & leer

Hobby accessoires

Gereedschap

Basismateriaal

Ontdek het gehele KippersHobby assortiment van Stafil

Je hebt een account nodig om ons gehele assortiment te bekijken in onze webshop.
Meld je vrijblijvend aan via onderstaande gele knop. Consumenten verwijzen wij door naar onze verkooppunten via onze etalagesite Evelines Design.