Your partner in craft
 • nl_NL
 • en_US
 • de_DE
 • fr_FR
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Faber Castell

Groothandel Faber Castell

Logo van faber castell

Faber Castell behoort binnen onze groothandel tot de absolute topmerken op het gebied van tekenen en kleuren. Faber Castell wordt in Duitsland op een hoge kwaliteit geproduceerd.

Het toepassingsgebied omvat een breed bereik; een kleurboek, mixed media, scrapbooking, kaarten maken of voor kunstenaars-of professioneel gebruik.
Dit zeer uitgebreide assortiment start bij tekenpotloden in verschillende hardheden en hulpmiddelen zoals etuis, gummen, doezelaars en Faber Castell puntenslijper, kleurpotloden, met harde en zachte punt, voor aquarelleren bijvoorbeeld, maar ook stiften voor Manga tekenen. 

KippersHobby heeft van het merk Faber Castell een uitgebreide collectie in het assortiment voor diverse technieken.
Voor aquarelleren gebruik je de Albrecht Dürer Magnus en Goldfaber aquarelpotloden.
Schetsen en tekenen is een feest met de potloden uit de Castell (Jumbo) 9000 serie of met de grafiet / houtskool potloden en vulpotloden. 

Ben je een echte kleuren liefhebber? Dan vind je in de series van de Black Edition, Castle, Faber Castell Polychromos, Goldfaber, Pitt Monochrome en de PITT pastelpotloden in de prachtigste kleuren. Naast de potloden van Faber Castell vind je in de webshop van KippersHobby ook diverse aquarel-, tekst en metallic markers, viltstiften, tekenstiften, textielstiften, Creative Studio oliepastels, krijt en watercolour waterverf.

Er zijn oogstrelende cadeausets in houten en blikken dozen verkrijgbaar met de mooiste kleurenpaletten. Een waardevol cadeau met een lange levensduur voor jarenlang teken- en kleur plezier. Leuk om te geven, nog leuker om te krijgen!

Pitt artist pen faber castell
black edition kleurpotloden faber castell
highlighters markers faber castell
kleurpotloden polychromos Faber castell

Faber Castell kleurpotloden

Afbeelding polychromos 120
Faber Castell - Polychromos 120

Polychromos potloden van Faber Castell

Polychromos kunstenaars kleurpotloden kunnen door de hoge kwaliteit op vele niveaus toegepast worden zoals op grafisch of artistiek vlak of voor vrije toepassing, als op het gedetailleerd inkleuren van plattegronden en stempels.

 • 121 kleuren, per stuk verkrijgbaar
 • Hoogwaardige pigmentatie voor een onovertroffen lichtbestendigheid en kleurglans
 • Veeg-en watervast, zachte potloodstift voor een uiterst fijn resultaat
 • Door speciale verlijming onbreekbaar
 • Verdunnen of verwijderen uitsluitend met behulp van terpentine (ook in reukloze variant verkrijgbaar bij de bouwmarkt).

Faber Castell Black edition potloden

Kleurpotloden van de Black Edition serie. De potloden hebben een trendy en uitzonderlijke uitstraling. Dit superzachte potlood zorgt voor een zeer soepele, zachte kleurverdeling. Briljante, opvallende kleuren. Gemaakt van hoogwaardig zwart hout. Deze serie potloden hebben een ergonomische driehoekige vorm. De potloden zijn voorzien van een speciale (SV) verlijming om het breken van de stift te voorkomen. Deze set bestaat uit 36 potloden in blik etui.

Faber Castell Goldfaber kleurpotloden

De Goldfaber kleurpotloden hebben een breukvaste kern van 3,3 mm, in hout gevat, in een ronde uitvoering. Hoogwaardige pigmenten met voortreffelijke kleurkracht en lichtbestendigheid. Volledige kleurafgifte en soepel werkend. Wis- en watervast. Verkrijgbaar in 48 kleuren. Houder gelakt in blauwe kleur en achterzijde gelakt in de kleur van het potlood.

Pitt Monochrome

Kunstenaarspotloden met vetgehalte hebben een buitengewoon soepele streek met een zijdemat oppervlak, bovendien zijn ze niet wisbaar en slechts beperkt gumbaar. 

 • Top kwaliteit Pitt Oil Base artists’ potlood
 • Vlekvrij en water afstotend
 • Verkrijgbaar in 5 verschillende graden van hardheid
 • Ideaal voor contouren en fijne details
 • Graad van hardheid: hard

Pitt pastelpotloden

De PITT pastel potloden hebben een hoog pigmentgehalte, zijn was- en olie-vrij en zijn perfect geschikt voor fijne details in pastels. Slechts minimale fixatie is vereist, waardoor de pastel tekeningen hun levendigheid van kleur behouden. Uitstekende lichtweerstand en briljante kleuren. Ideaal voor fijne en ingewikkelde details. Kunnen geslepen worden met een radeermes of slijpmachines.

Pastelpotloden zijn van hoge kwaliteit met een extra dikke houder (ø 4,3 mm).
De potloden zijn vetvrij en volledig wisbaar, maar moet wel gefixeerd worden. De in totaal 60 kleuren zijn hoog gepigmenteerd en hebben een grote kleurkracht en bezitten een even uitstekende lichtbestendigheid als kleurstabiliteit bij het fixeren.

Geschikt voor lijnen, arceringen, fijn verfverloop, maar ook voor vlakmatig tekenen. De potloden kunnen alleen met een mesje gepunt worden.

kleurpotloden Faber castell

Faber Castell aquarelpotloden

Albrecht Dürer Aquarelpotloden

Kleurpotlood en aquarelverf in één. Albrecht Dürer aquarel potloden zijn duurzaam in gebruik vanwege de hoge pigmentconcentratie. De kleuren zijn hoogst lichtecht en hebben een prachtige glans. In sets van 12, 24, 36, 60 en 120 stuks en los in 100 kleuren.

 

 • Aquarelpotlood van hoogwaardige pigmenten
 • Serie bestaande uit 120 kleuren
 • De kleuren zijn briljant, lichtecht en volledig wateroplosbaar
 • Extra breukvast

Albrecht Dürer Magnus Aquarelpotloden

Het Albrecht Dürer Magnus hooggepigmenteerde aquarelpotlood heeft een extra dikke kerndiameter van 5,3 mm. Door de zachte substantie en de hoge kleurkracht kunt u zeer snel en gemakkelijk grote oppervlakken tekenen en inkleuren. Doordat het potlood extra dik is en gemakkelijk kleur afgeeft wordt de pols ontzien en kunt u het zelfs na lange tijd moeiteloos blijven gebruiken. Een kleurpotlood dat zijn naam alle eer aandoet!

Productdetails Albrecht Dürer Magnus Aquarelpotlood:

 • Aquarelpotlood met een extra dikke kerndiameter van 5,3 mm
 • Hoge lichtbestendigheid van alle 24 kleuren
 • Hoogwaardige pigmenten, zachte substantie met hoge kleurkracht
 • Perfect met water verschilderbaar
 • Ideaal voor het zeer snel en gemakkelijk tekenen en inkleuren van grote oppervlakken
 • Verkrijgbaar in 24 aparte kleuren en verschillende metalen etuis

Goldfaber Aquarelpotloden

Aquarelpotlood, 3,3 mm breukvaste kern, in hout gevat, hexagonale uitvoering. Volledig met water oplosbaar. Hoogwaardige pigmenten met voortreffelijke kleurkracht en lichtbestendigheid. Verkrijgbaar in 48 kleuren. Houder gelakt in blauwe kleur en achterzijde gelakt in de kleur van het potlood.

Wat is een waterbrush?

Een waterbrush is een soort van pen / penseel met een waterreservoir.
Je vult het reservoir met water en kunt door te drukken water in het ‘borsteltje’ laten vloeien. Door harder of zachter te drukken kun je de hoeveelheid water reguleren. Het is even wennen dat je geen waterpot meer nodig hebt, maar het werkt heel goed.

waterbrush

Faber Castell stiften

Naast potloden heeft Faber Castell een groot aantal stiften en markers in de collectie. Om mee te kleuren, markeren of handletteren. In vele fraaie tinten, voor jonge & oude creatieve talenten!

fabercastell viltstiften

Viltstiften

Voor elke situatie: voor grote kleurvlakken zijn er brede viltstiften, voor het tekenen van fijne lijntjes en het accentueren van details zijn er dunne stiften.
• Inkt is gemakkelijk af te wassen met zeep • wast uit de meeste stoffen op 30 graden • sterke tip

Pitt artist pennen en stiften

De tekenstift met zeer soepele brush tip voor schetsen, studies, tekeningen, opschriften, ontwerpen en lay-outs. De stiften hebben een hoogwaardige pigmentering met een uitstekende kleurkracht, hoge lichtbestendigheid, watervast, permanent, goede inktvloed en gelijkmatige kleurafgifte. Geurloos, zuurvrij en Ph neutraal.

fabercastell pitt artist

KippersHobby heeft van het merk Faber Castell een uitgebreide collectie Pitt artist pennen en stiften in het assortiment. Variërend van de serie Manga stiften, brush stiften, metallic stiften, soft brush stiften tot de permanente stiften. Ook in diverse sets verkrijgbaar. 

fabercastell pitt manga

Faber Castell oliepastels

De pastelkrijtjes op oliebasis bieden prachtige mogelijkheden van het toepassen van zeer intense, sterke kleuren en delicate pasteltinten. Vanwege hun hoge helderheid zijn de kleurpotloden ideaal voor encaustic (‘inbranden’ of smelten met een strijkijzer) als diverse pasteltechnieken. Afhankelijk van de gewenste artistieke effect, kunt u uw vinger gebruiken om ze af te vegen of meng ze met een penseel en terpentijn (of terpentine). In verschillende etuis verkijgbaar, er is ook een speciale lijn voor kinderen ontwikkeld.

Welke producten van Faber Castell heeft groothandel KippersHobby in het assortiment?

Faber Castell Potloden

Faber Castell tekengereedschap

Faber Castell krijt

Ontdek het gehele KippersHobby assortiment van Faber Castell

Je hebt een account nodig om ons gehele assortiment te bekijken in onze webshop.
Meld je vrijblijvend aan via onderstaande gele knop. Consumenten verwijzen wij door naar onze verkooppunten via onze etalagesite Evelines Design.