Your partner in craft
  • nl_NL
  • en_US
  • de_DE
  • fr_FR
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Powertex

Powertex groothandel

Logo van powertex

Op zoek naar een Powertex groothandel? Bij KippersHobby vind je onder andere de Powertex textielverharder collectie.
Het merk Powertex wordt gesigneerd door Brigitte Grade, gesitueerd in België.

Powertex is een textielverharder, een milieuvriendelijk alternatief voor polyester, op waterbasis. Het wordt gebruikt voor het maken van beelden, schilderijen, decoratie, objecten en juwelen. Een belangrijk toevoeging daarbij is Stone-Art, hiermee creëer je een waar steen-effect. Met Powertex kun je allerlei materialen verharden die absorberend zijn zoals: textiel, papier, karton, pluche, leder en glasvezelmat. Ook geschikt voor decoupage met servetten en Powerprints.

Powertex is uitstekend te combineren met, beton, steen, keramiek, hout, zand en kleisoorten. Daarnaast biedt de Powertex collectie verder kwalitatief zeer goede pigmenten: Powercolor en Colortricx.

Ook voorziet Powertex in producten voor het maken van beelden in combinatie met andere Powertex producten.

Tip: bekijk onze veelgestelde vragen over Powertex.

powertex beelden maken

Wat is Powertex textielverharder?

Powertex textielverharder is een milieuvriendelijk alternatief voor polyester op waterbasis, te gebruiken voor al jouw decoraties en kunstwerken, beelden, schilderijen, juwelen etc. Powertex is een verharder voor alle absorberende materialen zoals textiel, papier, karton, leder, pluche, glasvezelmatten en andere bij voorkeur natuurlijke materialen. Powertex laat zich perfect mengen met zand en houtpoeder om structuren te maken. De combinatie met Stone Art poeder geeft een unieke zelfhardende boetseerpasta. Powertex hecht aan alle materialen behalve plastic. Enkel beelden of objecten voor buiten moeten beschermend worden met een watervaste vernis wanneer ze volledig uitgehard zijn (2 à 3 weken).

powertex transparant fles
© Powertex

Powertex transparant

Powertex is naast transparant verkrijgbaar in meerdere kleuren: ultra blauw, oker geel, rood, zwart, groen, brons, lood, terracotta en ivoor.

powerte klei stone art
© Powertex

Powertex klei

Powertex gemixt met Stone Art kan een zelfhardende klei. Deze klei heeft een soort papier-maché structuur. Deze klei is ook te kleuren met ColorTricX en Powercolor pigmenten.

stone art vaas powertex
© Powertex

Powertex Stone Art

Stone Art heeft een unieke samenstelling die zorgt voor een leuk en natuurgetrouw steeneffect vooral in combinatie met Powertex Lood en Terracotta.

Gemixt met Powertex geeft Stone Art een zelfhardende klei. Je kunt ermee boetseren of juwelen maken.

Stone Art geeft structuren aan jouw schilderijen.

easy 3D flex powertex
© Powertex

Easy3Dflex poeder

 

Easy3Dflex is een anorganische vulstof/bindmiddel in poedervorm. Gemengd met Powertex of acrylverf kan het gebruikt worden om dikkere structuren aan te brengen,  3D te werken in schilderijen of om beelden te boetseren. Mengen met paletmes of spatel en aanbrengen met penseel of paletmes/spatel of boetseren met de hand. De pasta droogt aan de lucht en wordt keihard. Opgelet dit medium geeft barsten bij dikke lagen, door het bij droging in de zon te leggen, aan een warmtebron bloot te stellen of door water of bisters aan het oppervlak toe te voegen. Deze ontstane barsten kunnen schitterende resultaten geven. Smeer verschillende dunne lagen over elkaar om barsten te voorkomen. Ook toevoeging van een beetje wit zand voorkomt barsten. In de kneedbare pasta kunnen allerlei voorwerpen haarfijn worden afgedrukt. Dit product is niet giftig maar kan de huid een beetje uitdrogen. Handschoenen of handcrèmes zijn een aanrader.

colortricx powertex goud
© Powertex

ColorTricX metallic pigmentpoeder

 

Voor het maken van speciale effecten.

Te gebruiken voor beelden met textielverharders, scrapbooking, kaarten en andere toepassingen.

Te maken met alle textielverharders, coatings en vernissen.

De Colortricx reeks zijn metallic pigmenten. Geef uw beeld een echte bronzen look of een metallic effect door Colortricx te mengen met Easy Varnish en vervolgens zorgvuldig te brushen.

  • Iedere Powercolor kan metallic gemaakt worden door toevoeging van Powerpearl art. 0106.
  • Colortricx 0108 en 0109 zijn cameleon kleuren die veranderen op een donkere ondergrond.
power color powertex goud
© Powertex

Powercolor pigmentpoeder

 

Met Powercolor kleur je de Powertex Transparant.

Met Powercolor maak je veel diepere kleuren dan met verf.

Voor een brons-, lood- of terracotta kleur adviseren wij de kant-en-klare Powertex kleuren.

De kleuren zijn onderling vermengbaar. Meng de Powercolor vooraf met wat warm water voordat je het aan Powertex toevoegt. Dit voorkomt klonteren. Alle Powercolors kunnen met Easy Varnish of Easy Coat vermengd worden. Hiermee maak je je eigen verf. Deze verf is geschikt voor binnen en buiten. 

Powercolor is beschikbaar in 20 kleuren. 

1 potje is voor 1 liter textielverharder.

powerliquid powertex

Powerliquid

Liquidpower is een vloeibaar, UV resistent, semi-transparant pigment op waterbasis. (APE en VOC vrij, voor binnen en buiten)

Gebruik Liquidpower altijd samen met een binder op waterbasis of op een laag natte Powertex.

Vernissen na droogtijd is aan te raden.

Dus altijd in natte Powertex of een ander bindend medium gebruiken zoals acryl of acryl binder of een van onze vernissen.

Deze kleuren zijn wel UV resistent. 

Liquidpower wordt geleverd in 8 kleuren

powerwax powertex
© Powertex

Powerwax

Powerwax is een koude was op waterbasis om te mengen met pigmenten, metaalpigmenten, zand, acryl verf, kleurstoffen en andere compatibele kunstenaarsmaterialen. Om te gebruiken bij koude was technieken, Mixed Media, glaceren, foto’s beschermen, lijsten en meubeldecoratie. De proportie van Powerwax en pigment hangt af van het pigment zelf en het door de artiest beoogderesultaat. Powertex Powerwax is een kunstenaarskwaliteit was met een satijn beschermend effect om te gebruiken in schilderijen, om craquelures op te vullen enz. Laat een aantal dagen drogen en poets met een zacht doek op. Gebruik warm water en zeep om materialen te reinigen. Bevat geen vluchtige of gevaarlijke stoffen.

rusty powder powertex
© Powertex

Rusty Powder

Poeder om natuurlijk roest te imiteren. Mix het poeder met Powertex of Easy Structure en verdeel het met paletmes of penseel. Verstuif een mix van water en azijn op het oppervlak. Herhaal het toevoegen van azijnwater tot de gewenste oxidatie is bereikt. Laat 24 uur of langer drogen.

3D sand balls powertex
© Powertex

3D Sand & Balls

3D Sand & Balls is een speciaal effect zand voor fluweel zachte looks en structuren in schilderijen en mixed media.

powercotton powertex
© Powertex

Powercotton

Powercotton zijn lange draden van 100% katoen. Deze zijn uitermate geschikt om haar mee te maken bij een beeld. Maar je kan het ook decoratief gebruiken in een schilderij om zo meer structuur te verkrijgen. Je kan er zelfs schalen mee maken. Knip de draden op maat en wrijf ze goed in met Powertex. Breng ze nadien aan op jouw kunstwerk. Een heel handige tip om makkelijker te werken is de volgende: Draai de lange slierten powercotton rond jouw hand en wrijf het zo in met Powertex. Dit voorkomt dat je er een warboel van maakt tijdens het inwrijven.

stockinette powertex
© Powertex

Stockinette

Stockinette is een zeer rekbare stof. Bij ons is deze 100% katoen, bijgevolg ideaal om teverharden met Powertex. We hebben Stockinette in wit en ecru, aan u de keuze. Knip de stof op maat en wrijf er Powertex in. Opgelet, uw stuk is nu zeker 2 tot 3 maal rekbaarder dan voorheen. Wrijf of wring de overtollige Powertex eruit en drapeer de stof op zijn mooist. Werk het geheel nadien af met Powercolor en Easy Varnish. Gebruik stukje Stockinette ook om structuren af te drukken in jouw Stone Art klei of in Easy3DFlex.

powertex art vissen
powertex art vis
powertex art
powertex art
powertex art

Powertex voorbeelden & online Powertex workshops

Op het Youtube kanaal van Brigitte Grade zijn verschillende Powertex voorbeelden en online tutorials te vinden.

Powertex beelden maken en andere technieken

In onderstaande video is te zien hoe je met behulp van ijzerdraad, aluminiumfolie, tape, textiel en Stockinette Powertex beelden kunt maken.
Met pigmenten kun je de Powertex beelden kleuren. Ook canvas art en de decoupage techniek komt aan bod in de video.

powertex kunstwerk
powertex molenstenen
powertex art
powertex art
powertex kunstwerk

Kan Powertex naar buiten?

Ja, na uitharden is Powertex geschikt voor zowel buiten als binnen.

Powertex Tools: paletmessen

Gebruik passend gereedschap om het materiaal van Powertex op een geschikte manier te kunnen verwerken. Zo zijn er een aantal fraaie Powertex palletmessen beschikbaar in het assortiment van KippersHobby.

Verkrijgbaar in verschillende afmetingen, voor een optimaal effect.

powertex palletmessen
powertex palletmes
powertex palletmessen
palletmes verf
powertex palletmes verf

Siliconen mallen van Powertex

Met de siliconen mallen van Powertex maak je in een handomdraai de mooiste creaties! Makkelijk in gebruik en met een gegarandeerd resultaat.

powertex siliconenmallen
siliconenmal fossiel uitwerking
uitwerking fossiel siliconen mal
powertex masker toetanchamon

Veelgestelde vragen

Bister is een notenbolster kleur en altijd transparant. Bister is niet UV bestendig. Liquidpower is veel kleurrijker, een waterverdunde kleurenpasta die dekkender is dan bister en wel UV bestendig. Liquidpowder heeft een veel kleurrijker gamma.

Nee, het is niet mogelijk om Powercolors of Micapoeders te mixen tot Bisters. In tegenstelling tot Powercolor is Bister meteen wateroplosbaar.

Acrylbinder is een bindmiddel voor poeders. Het is gemaakt om met pigment te mengen om zo zelf verf te maken. Acrylbinder is ook geschikt om papier op doek te kleven.

Welke producten van Powertex heeft KippersHobby in het assortiment?

Powertex mediums

Papier, structuur & decoratie

Gipsen dragers

Powertex tools

Ontdek het gehele KippersHobby assortiment van Powertex

Je hebt een account nodig om ons gehele assortiment te bekijken in onze webshop.
Meld je vrijblijvend aan via onderstaande gele knop. Consumenten verwijzen wij door naar onze verkooppunten via onze etalagesite Evelines Design.