Internationale hobbygroothandel

Ons team biedt professionele ondersteuning in jouw eigen taal

Bestel op maat

Bestellen kan al vanaf 1 stuk

Gratis verzending in NL v.a. 95 euro

Bestelling zorgvuldig verpakt en binnen 24 uur verzonden *

logo kippershobby
Your partner in craft
Zoek
Sluit dit zoekvak.
macramé macrame handwerken

Groothandel in wol en garen

Binnen onze groothandel in wol en garen vind je hobbymateriaal voor handwerkhobby’s zoals haken, breien, macrameeën, borduren en punniken.
Wij zijn echter niet uitsluitend gespecialiseerd in handwerken, wol en garen. Wij bieden hobby materiaal aan in de categorieen: papier hobby, schilderen, decoratie, basismaterialen en sieraden.

Handwerken

Ons handwerk assortiment bestaat uit verschillende bekende merken.
Klik op een merk en ontdek wat dit merk te bieden heeft.

stafil logo sieraden handwerk wol garen hout
Stafil
Logo van vivant
Vivant
Logo van priem breinaalden haaknaalden
Prym
Afbeelding panlappen haken haakgaren
rupsen haken

Groothandel in garen

Bij onze groothandel vind je verschillende soorten garen voor handwerkhobby’s.
Bijvoorbeeld haakgaren, borduurgaren en macramé garen (ook wel macramé touw of macramé koord genoemd).

Groothandel in wol

Bij onze groothandel vind je verschillende soorten wol voor handwerkhobby’s.
Hieronder vind je een overzicht van al onze garens:

groothandel kippers wol garen

Garen

Borduurgaren

In ons assortiment vind je setjes borduurgaren van 10 verschillende tinten. Elke streng bevat 10 meter splijtgaren.

 

nilo haakgaren stafil

Katoen garen – Nilo 3

In ons assortiment vind je hoge kwaliteit katoengaren van Stafil. Nilo 3 katoengaren is gemaakt van 100% katoen. Op één bol zit 270 meter katoengaren (100 gram).
En verkrijgbaar in 57 kleuren. Ook is er een imprinted variant verkrijgbaar in 11 kleuren. Nilo 3 imprinted garen heeft meerdere kleuren in één bol.
Voor Nilo 3 garen adviseren wij haaknaalden in maat: 3.
magic dream yarn haak garen

Magic Dream Yarn

Magic Dream Yarn van Stafil is een garenmix van katoen en acrylgaren. Samenstelling: 60% katoen, 40% acryl. Magic Dream Yarn is bij ons verkrijgbaar in 10 betoverende kleuren. In één bol garen zitten drie à vier tinten. Voor Magid Dream Yarn adviseren wij breinaald of haaknaald maat: 4.

Gemengde garens

Afbeelding wol Daisy

Wol Daisy

De Daisy wol van Stafil is een mooi zacht garen met mooi kleurverloop. De samenstelling van deze wol is 65% wol, 27% acryl en 8% alpaca. 50 gram per bol met een looplengte van ca. 80 meter.
Voor Daisy wol adviseren wij breinaald maten: 7-8.

was voorschriften daisy wol stafil
wol fleurs stafil

Wol Fleurs

Deze speelse wol van Stafil is bij ons verkrijgbaar in 9 tinten. De samenstelling van deze wol is 60% polyacryl, 35% polyester en 5% wol. 50 gram per bol met een looplengte van ca. 50 meter.
Deze wol kan gewassen worden op 30˚Celcius.
Voor Fleurs wol adviseren wij breinaald maten: 8-9.

wol gala stafil

Wol Gala

Gala wol van Stafil bevat kleine glimmende pailletten. De samenstelling van deze wol is 55% acryl en 45% polyester. 50 gram per bol met een looplengte van 100 meter. Stekenverhouding 10×10 = 4 steken x 9 toeren. Deze wol kan gewassen worden op 30˚Celcius. Voor Gala wol adviseren wij brei- of haaknaald maat: 5-6.

malibu mix wol stafil

Wol Malibu mix

De Malibu wol mix van Stafil is een speelse zachte wolsoort. Met een samenstelling van 50% polyamide en 50% polyester. 100 gram per bol met een looplengte van 50 meter. Stekenverhouding 10 x 10 = 4 steken x 9 naalden. Deze wol kan gewassen worden op 30˚Celcius. Voor Malibu mix wol adviseren wij breinaald maten: 8-9.

tweed wol stafil

Wol Tweed

De Tweed is een mooi gemengd garen van 60% wol en 40% polyacryl. 100 gram per bol met een looplengte van 200 meter.
Deze wol kan gewassen worden op 30˚Celcius.
Voor Tweed wol adviseren wij breinaald en haaknaald maten: 4,5-5.

alpaca wol stafil

Wol Alpaca

Alpaca wol is qua structuur vergelijkbaar met schapenwol vezel. Alpaca wol is wat zachter dan schapenwol. Alpaca wol van Stafil bestaat uit 70% Alpaca, 20% wol en 10% acryl. Met een gewicht van 50 gram per bol, een looplengte van 80 meter en een dikte van ø 4mm.

 

voorschriften-alpaca-wol

Niet gemengde garens

wol colors stafil

Wol Colors

Wol Colors van Stafil is een mooie basiswol in 49 verschillende kleuren. De samenstelling van deze wol is 100% acryl. 50 gram per bol met een looplengte van 133 meter. Voor Wol Colors adviseren wij breinaald en haaknaald maten: 3-3,5.

merino wol stafil

Merino Wool plus

Merino Wool plus van Stafil is een mooie zachte 100% merino wol. 50 gram per bol met een looplengte van 90 meter. In tegenstelling tot andere wolsoorten prikt merino wol niet.
Voor Merino Wool adviseren wij een breinaald of haaknaald maat: 5-5,5.

Afbeelding Cordula garen Stafil

Wol Cordula

De Cordula wol van Stafil heeft een samenstelling van 25% wol en 75% acryl. 100 gram per bol met een looplengte van 95 meter. Deze wol kan gewassen worden op 30˚Celcius. Voor Cordula wol adviseren wij breinaald of haaknaald maten: 6-8.

krinkel wol stafil

Wol Krinkle

De Krinkle wol van Stafil is een hele zachte wolsoort van 100% polyester. 200 gram per bol met een looplengte van 13 meter. Wij adviseren om Krinkle wol niet te haken met garen, maar met de handen.

liana wol stafil

Wol Liana

De Liana wol van Stafil heeft een fluwelen uitstraling en is gemaakt van 100% polyester. 100 gram per bol met een looplengte van 65 meter.

Voor Liana wol adviseren wij een breinaald of haaknaald in de maten: 6 – 8.

cuddly wol stafil

Wol Cuddly

Cuddly wol van Stafil is een fluffy wol van 100% polyester. 100 gram per bol met een looplengte van 60 meter. Deze wol kan gewassen worden op 30˚Celcius. Stekenverhouding 10 x 10 = 10 steken x 12 naalden. Voor Cuddly wol adviseren wij breinaald maten: 10-12 en haaknaald maten: 10-12. Naast de reguliere Cuddly wol, hebben wij ook Cuddly colors en Cuddly glitter wol in ons assortiment.

• Benodigd voor een muts – 1 bol Cuddly garen
• Benodigd voor een sjaal – 2 bollen Cuddly garen
• Benodigd voor een trui – 8 bollen Cuddly garen

macrame garen vivant

Macramé garen

Binnen ons assortiment hebben wij van zowel Vivant als Stafil macramé garen in tientallen kleuren.

Het macramé koord van Vivant is verkrijgbaar in 150m x 5mm & 50mtr x 5mm.
Het macramé koord van Stafil is verkrijgbaar in 70, 85 of 90 m met een dikte van 2 of 4 mm.

molly yarn stafil

Wol Molly

Wol Molly van Stafil is een grove wolsoort samengesteld uit 100% wol.
200 gram per bol met een looplengte van 22 meter. Wij adviseren voor Wol Molly breinaald maat: 15 of breien met de hand.

boucle
Unknown

Bouclè Yarn

Bouclè garens van Stafil  zijn ideaal voor het maken van verschillende mode accessoires, zoals tassen, sjaals, mutsen en vele andere. Laat je fantasie de vrije loop en verwen jezelf deze winter met verschillende creatieve projecten. De standaard Bouclè (100g) is verkrijgbaar in 7 kleuren, terwijl de Doll’s Hair Bouclè (25g) verkrijgbaar is in 6 kleuren.

Afbeelding kussen Molly wol
Molly wol
Afbeelding cactus spongy wol
Spongy wol
Afbeelding spons spongy wol
Spongy wol

Speciaal garen

merino wol thin stafil

Merino Wool thin

Merino Wool thin van Stafil is een ruwe schapenwol, maar iets fijner dan de German Merino wol. Deze wol is geschikt om mee te vilten. Merino Wool thin is verkrijgbaar per 50 gram in 8 verschillende kleuren. Ook is er een set verkrijgbaar van 7×50 gram natuurtinten.

German merino wol stafil

Wol German Merino

German Merino wol van Stafil is een ruwe schapenwol. In tegenstelling tot andere wolsoorten prikt merino wol niet. Deze wol is geschikt om mee te vilten. German Merino wol is verkrijgbaar per 50 gram in 34 verschillende kleuren. Ook is er een set verkrijgbaar van 250 gram met een assortie van 12 kleuren.

spongy yarn stafil

Wol Spongy

Spongy garen van Stafil is ideaal om decoratieve projecten mee te haken of breien. Deze wol prikt wel een beetje en is daarom minder geschikt voor kleding of kleding accessoires. Maar juist heel erg geschikt voor het maken van eigen decoraties zoals een scrub spons.
De samenstelling van dit garen is 100% polyester.
50 gam per bol met een looplengte van 84 meter. Voor Spongy wol adviseren wij een breinaald maten: 2-3 met een stekenverhouding 10×10 = 20 steken x 22 toeren. Of een haaknaald in maat: 4.

Breien

Wat is makkelijk om te breien?

Om te beginnen met breien is het makkelijk om een recht stuk te breien, bijvoorbeeld een sjaal of een pannenlap.

Breien voor beginners

Begin met een makkelijke steek, bijvoorbeeld een ribbelsteek (garter stitch). Ook is het makkelijk om een dikke wolsoort te kiezen en bijpassende dikke breinaalden. Ook kun je dikke wol kiezen waar je geen breinaalden voor nodig hebt maar alleen je handen (handbreien). En zoals met de meeste hobby’s geldt: oefening baart kunst!

 

Breien starterspakket

Vind je breien zonder hulp lastig? Dan vind je in ons assortiment ook sets van Stafil waarmee je je eigen tas kunt breien. Door middel van een gaas als basis brei je heel gemakkelijk een eigen tas.

Wat kun je haken als beginner?

Een gehaakt vierkante van 10×10 cm, ook wel proeflapje of Granny Square genoemd is ideaal om te haken als beginner.
Deze losse lapjes kun je bijvoorbeeld ook aan elkaar maken tot een grote deken, of op een tas bevestigen.

Haken voor beginners gratis patronen

Tegenwoordig zijn er veel gratis haakpatronen online te vinden. Op Youtube zijn ook verschillende tutorials te vinden over haken. Gebruik zoektermen als: leren haken, basissteken haken of granny square haken.

Macrameeën

Welk touw voor macramé?

Welk touw nodig is voor macramé verschilt per project. Hoe meer details je in een project wilt toepassen, des te dunner het garen. Dit zelfde geldt voor kleine projecten, zoals het macrameeën van sleutelhangers of sieraden. Houd er rekening mee dat je veel touw nodig hebt voor macrameeën. Elke draad moet gemiddeld 3,5 keer zo lang zijn als het project wat je wilt gaan maken. Met dun garen heb je meer garen nodig en ben je ook langer aan het knopen.
In ons assortiment zijn ook handige meetborden voor macramé verkrijgbaar.

Borduren

Kaarten borduren op papier

Borduren op papier: vroeger werd deze techniek gebruikt om kinderen te leren borduren. Maar je kunt hiermee ook je zelfgemaakte kaart een luxe uitstraling geven. Borduren is op deze manier weer helemaal trendy. Wij hebben hiervoor ook verschillende (stitching border) mallen van Marianne Design in ons assortiment. Op deze manier zijn de gaatjes voor het borduren op kaarten al in het juiste patroon gestanst.

Borduren op papier gratis patronen

Op onze site zijn verschillende borduurpatronen voor op kaarten gratis te downloaden. In allerlei thema’s zoals borduurpatronen voor kerst, geboorte en dieren.

Punniken

Wat is een goede punnikmolen?

De punnikmolen van Prym is van hoge kwaliteit. Met behulp van een punnikmolen is punniken een stuk minder tijdrovend. Volg de stappen uit de handleiding of video van Prym goed. Het duurt soms even voordat de punnikmolen goed op gang is, geduld is een schone zaak. Maar daarna gaat het punniken heel soepel. Wel is het belangrijk om het geschikte garen te kiezen voor het punniken.

Welke wol gebruiken voor punniken?

Gebruik een niet te dikke wolsoort / garen voor punniken. Vooral in een punnikmolen blijft dik garen of garen met veel ‘lusjes’ hangen in de kleine haakjes. 100% katoen garen is heel geschikt om mee te punniken, zoals het Nilo 3 katoengaren van Stafil.

Wat kun je doen met punniken?

Punniken is heel geschikt om figuren mee te maken. Maak bijvoorbeeld een pannen onderzetter door het uiteindelijke punnikkoord op te rollen.

Punniken met ijzerdraad

Wanneer je ijzerdraad door je uiteindelijke punnikkoord rijgt kun je gemakkelijk figuren maken.
In onderstaand voorbeeld is te zien hoe je met punnikdraad een punniknaam (draadnaam) kunt maken.

Hulpmiddelen

Stof

Tassen

Wol en garen

Ontdek alle handwerkmaterialen

Je hebt een account nodig om ons gehele assortiment te bekijken in onze webshop.
Meld je vrijblijvend aan via onderstaande gele knop. Consumenten verwijzen wij door naar onze verkooppunten via onze etalagesite Evelines Design.